שוב מתכון של בעלי שכל המתכונים שאני מעלה הם שירבוט שלו במטבח. טוב את המתכון הזה מי שלא מנסה פרייאר. באמת מפסיד את אחד הדברים הכי טעימים שהוא אכל . ונחשו מה? הילדים עפים עליו, מתכון לבורקס תרד וגבינה. כמובן שניתן במקום גם לשים גבינות אחרות ותוספות לפי מה שאתם אוהבים אבל קבלו את שלנו:
מרכיבים:
בצק אלים של מעדנות חמאה למילוי גבינה בולגרית – חבילה של 5% שומן 300 גרם מוצרלה קצוצה תרד חלוט במים וסחוט – חצי קילו ביצים
אופן ההכנה
נפשיר את הבצק כמה שעות קודם מחוץ למקרר. להכנת המלית נחלוט את התרד במים עד שהוא יתרכך. אחרי כמה דק’ נסחוט אותו היטב ונקצוץ אותו. נוסיף לתרד חבילת גבינה בולגרית מפוררת ואת המוצרלה / קשקוול ונקצוץ אותם לגודל פתיתים. יש לסחוט היטב את הבולגרית ואת שאר הנוזלים, משום שבמהלך האפייה הנוזלים פורצים מהמאפה ופוגעים במהלך האפיה.
אין צורך בתבלינים, יש מספיק טעמים. ניתן להוסיף ביצה לעיסה אך לא חובה ולעשות צורות עם הבצק לפי הדמיון. לאחר מכן נמרח בביצה ונכניס לתנור מחומם מראש ל 200 מעלות לכ – 25 דקות עד שהבורקסים שחומים ויפים.
בתאבון!
השאירי תגובה