בריאות ומשפחה

רכיבה טיפולית אגדה או מציאות?

נכתב על ידי יעל סולימן

אם שואלים אותי, התשובה הכי כנה שאוכל לענות היא- גם וגם
זו אגדה, כי סוסים הם לא פחות מיצורים קסומים
הם גדולים ועוצמתיים, בנויים לתלפיות ועם זאת, רגישים להפליא
הקסם שלהם הילך (על ארבע) כבר דורות רבים אחורה ועד היום, אנחנו נהנים בדרכים שונות מהקסם הזה
זו אגדה שמשנה מציאות, כי סוסים אינם שופטים אף אדם ולא באים עם חשבנות ארוכים של- מה עשית פעם, ולמה. הם לא בודקים כמה “חברים” יש לך בפייסבוק או מה העלת באינסטוש
הם כן יגיבו באופן הכנה ביותר, אל האדם או הסוס שמולם. הם כן, ישקפו אותך או כל אדם בצורה המדוייקת ביותר .

זו אגדה ומציאות יחד, כשרואים את כל היופי הזה, מתחבר לעולם הפנימי של הרוכב באשר הוא ויחד, אפשר ליצור דברים נפלאים, מתוך כבוד הדדי ואמונה בטוב . מבחינתנו, זו המציאות האולטימטיבית, זרועה ושלובה בקסם מאגדות .

אז איך בוחרים חווה מתאימה?

התשובה אינה חד משמעית. כל חווה מביאה את האיכויות המיוחדות לה ומאוד חשוב ללכת עם הלב שלכם
.שוק המטפלים ברכיבה הוא שוק גדל ומתפתח בארץ, וישנן המון חוות שמעניקות את הטיפול המיוחד הזה

הטיפ הראשון שלי, הוא – לבחור קודם כל מטפל

כדי לקבל את המטפל המתאים לכם ביותר, בחרו בו כפי שאתם בוחרים כל מטפל אחר. בקשו מחברים או קרובים המלצה. שאלו שאלות ופקחו אזניים סקרניות .

בחרו את המטפל שחשוב לכם שיטפל בכם. שאלו מהו הוותק שלו וכן וודאו שיש לו תעודות המסמיכות אותו/ה לטפל ברכיבה טיפולית. אין ספק, שכאשר רבים ימליצו לכם על מטפל מסויים, יגדל הסיכוי שלכם למצוא את האדם המתאים עבורכם.

הטיפ השני

זכרו, שכשמדובר בחוות סוסים, לא מדובר רק בטיפול (או חוג, לצורך העניין). מדובר ממש בדרך חיים אתם מגיעים בכל שבוע, מתבוננים בילדכם מתקדם מעלה והלאה, ובנתיים נהנים מהאווירה והשקט מאוד חשוב שתהיה לכם הרגשה טובה להגיע לחווה. אחרי הכל, אתם הגב החזק שמאפשר את המשכיות הטיפול. ילדכם ירגיש שטוב לכם, וירשה לעצמו להתחבר בקלות יותר כשאתם “בפנים”.

הטיפ השלשי

כדאי להיכנס לדפי החווה אליה תשתייכו, בפייסבוק או באינסטגרם, וכן באתר החווה ולחוש את האווירה. לפעמים, מסרים בלתי מילוליים יגיעו אליכם דרך הסריקה  הפשוטה הזו, ולעזור לכם להחליט אם המקום הזה מתאים לכם.

הטיפ הרביעי והאחרון שלי עבורכם להפעם

הגיעו לשיעור נסיון. (גם אם הנסיון הינו בתשלום). שוחחו עם המטפל, ועם לקוחות נוספים במקום והרגישו את הדופק. אל תתביישו לשאול את כל שעל ליבכם. זכותכם לדעת ולהבין

בפוסט הבא בסדרה, אספר על הסדרים מול קופות החולים, ואגע גם בתועלת הרכיבה הטיפולית עבור ילדים ונוער עם קשיי קשב וריכוז. כמו כן נרחיב ונעמיק את ההכירות עם הרכיבה הטיפולית ככלי טיפולי מרתק ויוצא דופן. נפגש בפעם הבאה

אודות הכותב

יעל סולימן

אני יעל, בת 36, אמא לארבע בנות נפלאות.
מנהלת את חוות הסוסים יחד עם בעלי אלקנה, מאז 2002.
הקמת החווה היתה החלום המשותף של שנינו ואנו שמחים וגאים להמשיך ולהגשים אותו בכל יום ויום.

השאירי תגובה