הצילו, הילד שלי לא אוכל כלום. נשמע לך מוכר? תופעת סרבנות השכיחה אצל ילדים. אז מה אפשר לעשות?
1. החזירו את האחריות לילדכם! לאחר שבדקתם שהילד מתפתח באופן תקין ואין לו בעיות אמרו לו שמהיום הוא אחראי לאוכל שלו מתוך המבחר שאותו אתם תציעו. חשוב מאוד להיות החלטיים ולא להתקפל מולו. כמו כן לא להתפתות לאמירות כמו “אתה רואה כמה כיף לאכול?” או “איזה כיף לי שאתה אוכל”. אם האחריות היא של הילד – שם היא נשארת. הרי הוא לא אוכל בשבילכם. הוא ייאלץ להבין שהסרבנות שלו כבר לא משיגה את אותו אפקט אדיר כמו פעם (מה שמהווה, מבחינתו, מצב של הרעת תנאים), ומהר מאוד יאבד את המוטיבציה להמשיך ולאחוז בה.
2. זה ברור שהילד מחפש תשומת לב, אז פשוט תנו לו אותה בדרכים אחרות. קבעו לעצמכם דייט פעם בשבוע יחד איתו. תנו לקחת חלק בהחלטה לאן ללכת או מה לעשות.
3.יותר ארוחות משפחתיות מלבד שישי שבת, גם אם זה אומר לחזור הביתה יותר מוקדם פעם או פעמיים בשבוע.
4. שתפו את כל הילדים בהכנת ארוחת הערב. ילדים בגילאים צעירים אוהבים להפגין יכולות. מעבר לכך הרבה יותר כיף לילד לאכול משהו שהוא היה שותף בהכנה שלו.
5. צמצמו את מחסני המתוקים והג’אנק.
6. לא לקשר את האוכל לפרסים ומתנות. כולנו חוטאים בזה, נסו להמנע , גם אם זה אומר לריב עם סבתא
7. הניעו אותם ללכת לחוג פעיל, לשחק כדורסל עם חבר, רולר בליידס, סקייטבורד או כל מה שלדעתכם יניע אותו ויגרום לו לצאת טיפה מהמסך ולעסוק בפעילות גופנית.. סמויה.
8.חפשו עוד הזדמנויות לשבח את הסקרנות הטבעית שלו. בקול רם שזה יחלחל, הם סה”כ רוצים תשומת לב.
לגזור ולשמור. הורים יקרים,
פעם הבאה שזה קורה פשוט תנשמו ותזכרו, הם רק רוצה תשומת לב. אוכל זה החיים רק צריך לעשות אותו בכיף בהנאה ובאהבה, הקסם יקרה.
השאירי תגובה